UV DEZINFEKCIJA  - Berson

Dezinfekcija UV svjetlom
UV zrake valnih duljina od 200-300 nm imaju sposobnost eliminiranja mikroorganizama. Od svih primijenjenih metoda dezinfekcije, UV zračenje je najsigurnije, najekonomičnije, najdjelotvornije, brzog djelovanja, te ne šteti okolišu i primjenjivo je u svijetu već više desetljeća.

Tekućine
Za dezinfekciju tekućina UV zrakama, tvrtka Berson razvila je više različitih sustava ovisno o vrsti tekućine i količini koju valja tretirati:

STREAMLINE SERIJA predviđena je za tretiranje i do 60 m vode na sat. Montaža i primjena ovog sustava jednostavna je, a podmiruje visoke zahtjeve kvalitete obrade.

PROFESSIONAL SERIJA opskrbljena je nisko ili srednjetlačnim UV lampama i ima mogućnost ručnog ili automatskog čišćenja. Sustav se može upotpuniti mikroprocesorima koji, ovisno o stupnju dezinfekcije i brzini struje same tekućine, mjere izlaznu snagu svjetlosti.

INLINE SERIJA dobila je ime po činjenici da su joj UV lampe postavljene okomito u odnosu na struju tekućine. Ova je serija vrlo kompaktna uz minimalan gubitak tlaka i lako se ugrađuje.

Površine
Tvrtka Berson uvela je širok spektar sustava za dezinfekciju raznih površina, kao što su folije, materijal za pakiranje, čaše itd. Optimalna dezinfekcija postiže se postavljanjem lampe iznad površine koju treba dezinficirati. Ovi sustavi imaju mogućnost postavljanja poklopca za ograđivanje same lampe, što osigurava da ne dolazi do pregrijavanja proizvoda kojeg tretiramo i shodno tome do zastoja u proizvodnji.

Zrak
Tvrtka Berson uvela je nekoliko sustava za dezinfekciju većeg volumena zraka kakvi se koriste u mljekarama, šećeranama, skladištima hrane i druge kvarljive robe.

Izbor UV uređaja
Ovisi o mnogo faktora, a naši stručno osposobljeni djelatnici izlaze na teren i izrađuju potrebnu studiju i odabir odgovarajućeg uređaja.

Prednosti Berson UV dezinfekcije

•  brzo, direktno, pouzdano uništavanje mikroorganizama
•  ne šteti okolišu, osobito jer se kemikalije ne koriste
•  prirodan okus proizvoda biva sačuvan
•  kemijski se sastav tretirane površine ne mijenja
•  sigurnost
•  montaža, servis i kontrolni nadzor
•  mogućnost samočišćenja tijekom rada

Mikrokompjuterska kontrola

Kontrola UV dezinfekcije obavlja se uz pomoć kompjutera koji ne dopušta da voda prođe netretirana. Uzimajući u obzir brzinu protoka vode, kompjuter određuje potrebnu dozu UV zračenja za uništavanje mikroorganizama. Kao opcija nudi se UV-detektor koji kontrolira intenzitet UV lampi i u slučaju neefikasnosti sustava, gasi ga i javlja o nužnosti promjene UV-lampi.

 

 

UV DEZINFEKCIJA  - Berson
UV DEZINSEKCIJA   - Berson
UV DEZINSEKCIJA  - Defico
ULTRAZVUČNO ODBIJANJE ŠTETNIKA  - Defico